Er is een ruime bestemming van toepassing, waardoor het voormalige postkantoor voor een breed aantal invullingen en gebruikstoepassingen geschikt (te maken) is. Het object kan in zijn geheel worden gebruikt als royaal woonhuis (van circa 336 m2) maar ook als woon-werkobject met bijvoorbeeld een kantoor, praktijk of (dag)horeca aan huis. Ook dubbele bewoning is mogelijk. Aanpassingen in de inrichting van de binnenkant van het pand zijn vaker mogelijk dan soms wordt gedacht in het geval van een rijksmonument. In het verleden zijn diverse aanpassingen inclusief (ver)plaatsen van muren goedgekeurd. De enorme zolder zou voor bewoning geschikt gemaakt kunnen worden, waardoor verdeeld over twee verdiepingen ± 300 m2 beschikbaar is voor bestemmingen zoals: 

  • restaurant / kookschool met kamers om te overnachten 
  • bed & breakfast / boetiekhotel  
  • (buurt)winkel met delicatessen, vergeten boodschappen / levensmiddelen, ijssalon, antiek / boeken 
  • atelier / galerie 
  • showroom / woonwinkel 
  • praktijk huisarts, tandarts, fysiotherapeut, etc. 
  • kantoor met kantoortuin en afsluitbare ruimtes 
  • dubbele bewoning 

Momenteel is in een deel van het postkantoor restaurant Avalon wijn & spijs gevestigd, dus horeca vergunning is reeds aanwezig.